İmplant Tedavisi Hakkında En Çok Sorulanlar

dent-art diş tedavisi 7

İmplant Tedavisi Nedir?

İmplant Tedavisi milattan önce 3000’li yıllarda çinli hekimler tarafından işk defa bambudan yapılmış çivileri çene kemiğine sabitleyerek gerçekleştirdiler. İmplant tedavisi o günlerden bu yana, insanoğlunun hayatında ve modern tıptaki teknolojik gelişmeler sayesinde artık çok daha kolay ve yaygın.

Bugün diş kayıplarında en çok tercih edilen implant tedavisi hakkında en çok merak edilenlerden kısaca bahsedeceğiz sizlere.

İmplant Tedavisi Nasıl Yapılır?

İmplant veya diş implantı, tekil diş kayıplarını gidermek, hareketli(takıp çıkarmalı) protez gereken hastada sabit protez yapabilmek ya da hareketli diş protezlerini desteklemek için gerçekleştirilen bir cerrahi diş tedavisidir. İmplant tedavisi çene kemiği veya kafatasının içine, uygun malzemelerle yapılmış ve vidaya benzeyen doku uyumlu bir titanyum vida yerleştirilir.

İmplant destekli protezler, hareketli protezlere bir alternatif olduğu gibi, bir veya birkaç diş eksikliğinde yapılacak köprü protezlerinin yerine de doğal dişlerin kesilip küçültülmesini engelleyen bir seçenek olabilmektedir.

İmplant Destekli Diş Protezi Nasıl Yapılır?

Dental implant ameliyatının nasıl yapılacağı implantın tipine ve çene kemiğinizin durumuna bağlıdır. Dental implant cerrahisi birkaç prosedürü içerebilir. İmplantların en büyük yararı, yeni dişprotezleriniz için sağlam bir destek olmasıdır. İmplant çevresinde, kemiğin implantın vidasının etrafını sıkıca sararak iyileşmesi zaman gerektirdiğinden, süreç aylar sürebilir. Bazen çene kemiği iyi olduğundan implant vidası konduktan hemen sonra da implant üzerine geçici protez takılabilir.

Diş implantını yerleştirme operasyonunda, hekiminiz diş etinizi açmak ve kemiği açığa çıkarmak için bir kesim yapar. Diş implantının yerleştirileceği kemiğe delikler açılır ve diş implantının vidaya benzeyen, diş kökü görevi görecek olan kısmı açılan bölüme yerleştirilir.

İmplant Tedavisi Ne Kadar Sürer?

İmplant tedavisi süreci, hastadan hastaya farklılık göstermektedir. Vida takıldıktan sonra kemiğin iyileşme süreci, aylar sürebilir. Bu süreçte hasta düzenli olarak muayenelerle kontrol edilmektedir.

Kemiğin iyileşme süreci tamamlandıktan sonra, diş eti şekillendirilip, çeşitli ölçü aşamaları geçtikten sonra vida üzerine yerleştirilen ağız içi parçaların üzerine diş takılarak tedavi tamamlanır.

İmplant tedavisi bir cerrahi süreçtir ve alanında uzman kişiler tarafından gerçekleştirilmektedir. Tüm cerrahi müdahaleler gibi implant tedavisi de az da olsa risk taşımaktadır. Bu nedenle hastaların tedavi süreci ile ilgili olarak doğru biçimde bilgilendirilmeleri ve detaylı muayene edilmeleri önemlidir.

Siz de implant tedavisine ihtiyaç duyuyorsanız, soru ve sorunlarınızı uzman kadromuzla görüşmek için bize ulaşabilirsiniz.

 

İmplant tedavisi, implant fiyatları, implant diş tedavisi, diş implantı, implant nasıl yapılır, ankara diş implant tedavisi, bahçelievler implant tedavisi, dentart, Sabit zirkonyum protezler, Sabit metal destekli protezler, Lamina (Yaprak) Porselenler, gündüz diş sıkma, ankara en iyi diş hekimi

Similar Blog Posts

Genç Yaşta Diş Çürümesi

Genç Yaşta Diş Çürümesi, diş minesinin asidik saldırıya uğraması sonucu oluşan bir dental hastalıktır. Diş…

Bebekler Ne Zaman Diş Hekimini Ziyaret Etmeli?

ek çok ebeveyn, çocuklarının diş sağlığı için onları diş hekimine götürmekte gecikebiliyor. Oysa ki erken…

Diş Hekimliğinde Sedasyon

Diş hekimliği uygulamalarında lokal anestezi, sedasyon ve genel anestezi önemli bir yer tutmaktadır. Dental işlemler…

Diş Hekimliğinde Acil Durumlar Nelerdir?

Diş tedavisinde ani ve beklenmedik sağlık sorunları, hayatımızın her anında karşımıza çıkabilir. Ağız ve diş…
WHATSAPP DESTEK