Diş Çekimi ve Cerrahi İşlemler

Diş Çekimi ve Cerrahi İşlemler

Diş Çekimi diş hekimliğinde ağız, diş ve çeneyle ilgili doğumsal ya da kazanılmış rahatsızlıklarda, enfeksizyöz, travmatik ve her türlü patolojik nedenlerin yol açtığı estetik, fonksiyonel ve fonetik sorunların tedavisinin cerrahi yöntemler ile sağlanmasını amaçlayan bilim dalı “ağız, diş ve çene cerrahisi” olarak adlandırılır. Cerrahi müdahaleler, rahatsızlığın çeşidine ve ciddiyetine göre lokal anestezi, genel anestezi veya sedasyon altında gerçekleştirilebilir.

Diş Hekimliğinde Cerrahi İşlemler

  • Gömülü 20 yaş diş çekimi: En yaygın operasyonlardandır. Evrim sürecinde çene kemiğinde sıkışan ve çıkamayan 20 yaş dişleri bazen fark edilmezken bazen de ağız içinde iltihaplanmalara, kistlere, diş köklerinde aşınmalara ve dişlerin dizilimlerinde çarpıklıklara sebep olur. Bu deformasyon ve rahatsızlıkların önünü kesmek amacıyla cerrahi müdahale ile çene kemiğinden çıkartılarak çene düzeni yeniden sağlanır.
  • Çene kemiği içinde kalmış kırık kök parçalarının çıkarılması: Bazı diş çekimi operasyonları sırasında diş kökleri kırılarak çene kemiği içerisinde kalabilir. Bu da zamanla çene kemiğinde apselere ya da kist oluşumlarına sebep olabilir. Kırık diş kökünün cerrahi bir işlem ile çene kemiğinden alınarak o bölgenin temizlenmesi gerekir.
  • Apikal rezeksiyon (kök ucu kesimi): Diş kökünde oluşan iltihap tedavi edilmezse daha da ilerler ve diş kanal tedavisi ile kurtarılamayacak hale gelir. Bu cerrahi işlemde büyüyen lezyon temizlenerek dişin sağlığına kavuşturulması amaçlanır.
  • Çene kistlerinin temizlenmesi: Çene kistleri çeşitli sebeplerden yumuşak doku veya çene kemiğine yerleşir, çoğu zaman varlığı fark edilmez ya da tedavisi ihmal edilir. Zamanla daha da büyüyerek sinirlere baskı yapar.
  • Çene kırıkları: Çene kırıklarının tedavisinde amaç hastanın en kısa sürede çiğneme ve konuşma fonksiyonlarını geri kazanmasını sağlamaktır. Ortalama iyileşme süreci 6-8 hafta arasıdır.
  • İmplant cerrahisi: Diş eksikliklerinde çene kemiği içerisine yapay diş kökü yerleştirilerek kişi sabit dişlere kavuşturulur.
  • Ortognatik cerrahi: Çene kemiğinde oluşan anomaliyi düzeltmek için sadece ortodontik tedavini yeterli olmadığı durumlarda ortodontik tedaviye ek olarak çenenin ameliyat ile düzgün konuma getirildiği kombine bir işlemdir.
  • Sinüs Lifting: Üst çene arka bölgede uzun süre dişsiz kalınması halinde çene kemiğinde erime meydana gelir. Sinüs tabanı aşağı doğru sarkar ve kemik implant yerleştirilebilecek hacmini kaybeder. Böyle durumlarda sinüs tabanının yükseltirilerek oluşan boşluk kemik grefti ile doldurulur.
  • Gömülü diş çekimi: Anestezi altında dişe ulaşmak için önce diş eti açılır ve özel aletlerle diş üzerindeki kemik kaldırılarak diş çekilir. Cerrahi diş çekimine kapalı çekim de denir. Çekimden sonra diş eti dikiş atılarak kapatılır ve bir hafta sonra dikişler de alınır.

Dent-Art bünyesinde,  normal diş çekimi, gömülü diş çekimleri, kök çekimleri, apikal rezeksiyon (kök ucu kesimi), kist operasyonları, Ortognatik cerrahi tedaviler ve implant uygulamaları gibi cerrahi işlemler yapılmaktadır.

 

Diş Çekimi ve Cerrahi İşlemler, normal diş çekimi, gömülü diş çekimleri, kök çekimleri, apikal rezeksiyon, kök ucu kesimi, kist operasyonları, Ortognatik cerrahi tedaviler, implant uygulamaları, Sabit zirkonyum protezler, Sabit metal destekli protezler, Lamina (Yaprak) Porselenler, gündüz diş sıkma, Genç Yaşta Diş Çürümesi, ankara en iyi diş hekimi, ankara en iyi diş hekimi
WHATSAPP DESTEK