Sedasyon Diş Tedavisi İle İlgili Sık Sorulan Sorular

Sedasyon ile diş tedavisi hakkında sık sorulan sorular

Sedasyon Diş Tedavisi

Sedasyon ile diş tedavisi yapılması gereken çocuklar için yaş sınırlaması var mıdır?

Sedasyon yapılması gereken çocuklar için sistemik olarak var olan bir hastalığı engel olmadığı sürece yaş sınırlaması yoktur.

Çocuğum diş hekiminden ve diş tedavilerinden çok korkuyor. Diş tedavilerini yaptırmak için korkusunun geçmesini mi beklemeliyim?

Aşırı kaygılı ve tedirgin çocuklarda yapılması gereken diş tedavileri için ilk seferde sedasyon ya da genel anestezi altında tedaviler tamamlandıktan sonra düzenli kontrollerle çocuğun hekime ve ortama alışması sağlanmalıdır. Zaten kaygılı olan çocuğun tedavilerinin bekletilmesi işlemlerin daha da zorlaşmasına neden olup bekleme sürecinde ağrı duymasına ve diş ile ilgili işlemlerden daha da korkmasına neden olabilmektedir.

Sedasyon ve Genel Anestezi

Sedasyon veya genel anestezi hangi çocuklara uygulanabilir?

Anlatılanları anlamakta zorlanacak kadar küçük yaştaki çocuklarda, davranış yönlendirme tekniklerinin yeterli olmadığı durumlarda her türlü ilaçsız yöntemin denenmesine rağmen hastanın uyumsuz olduğu durumlarda, çocukta uyum sorunu olmasa da özellikle çok sayıda dişinde tedavi gereksinimi olan çocuklarda veya başka bir şehirden gelen hastaların tedavilerinin tek seferde yapılabilmesi gereken durumlarda, zihinsel ya da fiziksel olarak engelli hastalarda sedasyon ya da genel anestezi uygulanabilir.

Sedasyon ile diş tedavisi sadece çocuklara mı yapılabilmektedir?

Sedasyon ile diş tedavileri sadece çocuklarda değil aşırı kaygılı olan ya da uzun süreli cerrahi işlem gerektiren (gömülü yirmi yaş dişi çekimi, kist tedavileri, çoklu implant uygulamaları gibi) yetişkin hastalarda da uygulanabilmektedir.

Sedasyon ya da genel anesteziden sonra çocuğum ağrı hisseder mi?

İşlemlerin içerisinde diş çekimi ya da kanal tedavisi gibi işlemler varsa o gün içerisinde eğer çocuk bir ağrıdan bahsederse bir ağrı kesiciyle geçecek ve uzun sürmeyecek bir ağrı olabilir. Ancak onun dışında ağrı olma ihtimali oldukça düşüktür.

Sedasyon Diş Tedavisi

Sedasyon ya da genel anestezi öncesi açlık süresi ne kadar olmalı?

Sedasyondan önce 4 saat, genel anesteziden önce 6 saat açlık ve susuzluk istenmektedir. Bunun öncesinde de çok fazla yemek yedirilmemesi, hafif bir öğün önerilmektedir.

Sedasyonla diş tedavisinde işlem süresi ne kadardır?

Diş sayısına ve yapılacak tedavilere bağlı olmakla beraber sedasyon süresi en fazla 1 saat olmalıdır. Bir saatten uzun sürecek olan işlemlerde birkaç kere sedasyon işlemi ya da genel anestezi altında diş tedavilerinin yapılması planlanmalıdır.

 

Sedasyon, sedasyon diş tedavisi, sedasyon ile diş tedavisi fiyatları, sedasyon fiyatları, sedasyon öncesi hazırlık, ankara sedasyon, sedasyon nedir, sedasyon nasıl yapılır, sedasyon zararları, dentart, ankara diş kliniği, ankara diş hekimleri, bahçelievler diş kliniği, Sabit zirkonyum protezler, Sabit metal destekli protezler, Lamina (Yaprak) Porselenler, gündüz diş sıkma, sedasyon yorumları

Benzer Yazılar

Genç Yaşta Diş Çürümesi

Genç Yaşta Diş Çürümesi, diş minesinin asidik saldırıya uğraması sonucu oluşan bir dental hastalıktır. Diş…

Bebekler Ne Zaman Diş Hekimini Ziyaret Etmeli?

ek çok ebeveyn, çocuklarının diş sağlığı için onları diş hekimine götürmekte gecikebiliyor. Oysa ki erken…

Diş Hekimliğinde Sedasyon

Diş hekimliği uygulamalarında lokal anestezi, sedasyon ve genel anestezi önemli bir yer tutmaktadır. Dental işlemler…

Diş Hekimliğinde Acil Durumlar Nelerdir?

Diş tedavisinde ani ve beklenmedik sağlık sorunları, hayatımızın her anında karşımıza çıkabilir. Ağız ve diş…
WHATSAPP DESTEK