Diş Dolgusu

Bilinçli Sedasyon Nedir

Diş Dolgusu

Diş Dolgusu ağız ve diş sağlığı tedavilerinin en sık uygulanan işlemlerinden biri olan; herhangi bir sebeple çürümüş, kırılmış veya çatlamış olan dişin, uygulanacak bir dizi işlem sonucunda normal fonksiyonunun yeniden kazandırılması olarak tanımlanabilir.

Ağız ve diş tedavilerinde esas olan, kişinin kendi dişinin mümkün olduğunca canlı ve sağlıklı bir biçimde ağız içerisinde tutulmasıdır.

Diş Dolgusu Neden Yapılır?

Diş dolgusu da bu temel amaca hizmet eden bir uygulama olup hasarlı dişin tedavi edilerek fonksiyonunu sürdürmesi amacıyla gerçekleştirilir. Diş dolgusu işlemi öncesinde, dolgu yapılacak olan bölgeye lokal anestezi uygulanır. Sonrasında ise diş dolgusunun nasıl yapılacağı, dişte meydana gelen hasarın türüne göre belirlenir.

Örneğin çürük bir diş söz konusu ise öncelikle çürük kısım temizlenir ve ardından temizlenen bölge dolgu malzemesi ile doldurulur. Akabinde söz konusu dolgu malzemesi dondurulur ve son olarak pürüzler giderilerek işlem tamamlanır. Diş dolgusunun, kullanılacak olan dolgu malzemesinin türüne göre değişen; amalgam dolgu, kompozit dolgu, cam iyonomer dolgu ve cam karbomer dolgu olmak üzere dört farklı çeşidi bulunmaktadır.

Dolgu Tedavileri

Diş dolgusu ile bir yandan dişin çiğneme fonksiyonu yeniden kazandırılırken diğer yandan dişteki estetik sorunların giderilmesi amaçlanır. Diş dolgusu işlemi, kısa süren ve ağrısız bir uygulamadır. Diş dolgusu genellikle lokal anestezi altında yapıldığından, işlem tamamlandıktan sonra diş hekiminin belirleyeceği birkaç saat süresince yemek yememek, uyuşmuş olan bölgede his kaybı nedeniyle yanlışlıkla ısırma sonucunda hasar oluşmaması bakımından önemlidir.

Diş dolgusu işlemi tamamlandıktan ve anestezinin etkisi geçtikten sonra kısa bir süre hafif ağrı ve hassasiyet hissedilmesi normal ise de bu durumun uzun sürmesi halinde diş hekimine başvurulması gerekir. Diş dolgusu ile ilgili detaylı bilgi almak için bizimle iletişime geçebilirsiniz. Sağlıklı günler dileriz.

 

Diş dolgusu, diş dolgusu fiyat, diş dolgusu ankara, diş dolgusu nasıl yapılır, diş dolgusu acıtır mı, diş dolgusu ne kadar sürer, diş dolgusu sonrası ağrı, ankara diş tedavisi, bahçelievler diş dolgusu, Sabit zirkonyum protezler, Sabit metal destekli protezler, Lamina (Yaprak) Porselenler, gündüz diş sıkma, ankara en iyi diş hekimi

Benzer Yazılar

Genç Yaşta Diş Çürümesi

Genç Yaşta Diş Çürümesi, diş minesinin asidik saldırıya uğraması sonucu oluşan bir dental hastalıktır. Diş…

Bebekler Ne Zaman Diş Hekimini Ziyaret Etmeli?

ek çok ebeveyn, çocuklarının diş sağlığı için onları diş hekimine götürmekte gecikebiliyor. Oysa ki erken…

Diş Hekimliğinde Sedasyon

Diş hekimliği uygulamalarında lokal anestezi, sedasyon ve genel anestezi önemli bir yer tutmaktadır. Dental işlemler…

Diş Hekimliğinde Acil Durumlar Nelerdir?

Diş tedavisinde ani ve beklenmedik sağlık sorunları, hayatımızın her anında karşımıza çıkabilir. Ağız ve diş…
WHATSAPP DESTEK