Erken Yaşta Diş Kaybı

Erken Yaşta Diş Kaybı

Erken Yaşta Diş Kaybı

Erken yaşta diş kaybı önüne geçmek için evvela kişinin kendi ağız ve diş sağlığını koruması gerekir. Bu koruma ise bebeklik çağında başlamalıdır. Çocuk kendi ağız ve diş bakımını yapacak yetkinliğe ulaşana kadar önce ebeveynler tarafından ve çocuğun büyümeye başlamasıyla ebeveynlerin yardımıyla ağız ve diş bakımı yapılmalıdır.

Diş hekimliği uygulamalarında esas olan ve hedeflenen, kişinin kendi dişlerinin ağız içerisinde sağlıklı ve canlı bir biçimde muhafaza edilmesidir. Bu amaçla, ağız ve diş sağlığı ile ilgili pek çok koruyucu uygulama ve tedavi geliştirilmiştir. Fakat bütün bunlara rağmen bazen dişlerin erken yaşta kaybedildiği gözlemlenmektedir.

Ağız ve diş bakımı alışkanlığı, yetişkinlikte de aynı özenle devam etmelidir. Kişilerin dişlerini günde iki kere en az ikişer dakika fırçalaması, diş ipi kullanması ve gerektiğinde diş arayüz fırçaları kullanması, erken yaşta diş kaybının önüne geçilmesinde büyük rol oynar. Bununla birlikte yılda iki defa düzenli diş hekimi kontrolüne gidilmesi de erken yaşta diş kaybının önlenmesi açısından oldukça önemlidir.

Diş Kaybının Önüne Nasıl Geçilir?

Erken yaşta diş kaybı ile karşı karşıya kalmamak için kişinin dişlerini travmalardan koruması gerekmektedir. Erken yaşta diş kaybının temel sebepleri; ağız ve diş hijyeninin gerektiği gibi sağlanamaması nedeniyle oluşan ve dolgu veya kanal tedavisiyle kurtarılamayacak durumda olan diş çürükleri, diş eti hastalıkları, genetik nedenler ve diş travmalarıdır. Erken yaşta diş kaybının kaçınılmaz olduğu durumlarda, bu durumla ilgili tedavi seçenekleri mevcuttur. Zira diş eksikliği nedeniyle ortaya çıkan konuşma ve çiğneme fonksiyonlarındaki bozukluklar kişinin yaşam kalitesini ve beden sağlığını olumsuz etkiler.

Erken Yaşta Diş Kaybının Nedenleri?

Ayrıca, diş kaybı halinde ortaya çıkan estetik sorunlar da psikolojik anlamda olumsuz etkiler ortaya çıkmasına sebep olur. Erken yaşta diş kaybı halinde ortaya çıkabilecek önemli sorunlardan biri de, diğer dişlerin kaybedilen dişin yerinde oluşan boş alana ilerleyerek kapanma bozuklukları gibi ortodontik problemlere yol açmasıdır. Bütün bu anlatılan nedenlerle, erken yaşta diş kaybı halinde vakit kaybetmeksizin diş hekimine başvurulmalıdır. Erken yaşta diş kaybının söz konusu olması durumunda yer tutucular, protez ve implant gibi tedavi seçenekleriyle bundan doğacak olumsuzluklar bertaraf edilebilecektir. Sağlıklı günler dileriz.

 

Erken yaşta diş kaybı, diş kaybını önlemek için neler yapılmalı, diş kaybı nasıl engellenir, ağız ve diş sağlığı, diş tedavisi, ankara diş tedavisi, diş çürümesi, bahçelievler diş hekimi, Sabit zirkonyum protezler, Sabit metal destekli protezler, Lamina (Yaprak) Porselenler, gündüz diş sıkma, ankara en iyi diş hekimi

Similar Blog Posts

Genç Yaşta Diş Çürümesi

Genç Yaşta Diş Çürümesi, diş minesinin asidik saldırıya uğraması sonucu oluşan bir dental hastalıktır. Diş…

Bebekler Ne Zaman Diş Hekimini Ziyaret Etmeli?

ek çok ebeveyn, çocuklarının diş sağlığı için onları diş hekimine götürmekte gecikebiliyor. Oysa ki erken…

Diş Hekimliğinde Sedasyon

Diş hekimliği uygulamalarında lokal anestezi, sedasyon ve genel anestezi önemli bir yer tutmaktadır. Dental işlemler…

Diş Hekimliğinde Acil Durumlar Nelerdir?

Diş tedavisinde ani ve beklenmedik sağlık sorunları, hayatımızın her anında karşımıza çıkabilir. Ağız ve diş…
WHATSAPP DESTEK